glop.nl

magazine

magazine (3)

donderdag, 29 april 2021 13:49

Mitten in Deutschland: NSU

Written by in magazine

INFORMATIE:

 • koptekst Mitten in Deutschland: NSU
 • img img
 • beschrijving

  Wanneer een neonazistische groepering begint te moorden na de eenwording in Duitsland, zet de politie alles op alles om de dader te pakken. Hoe dat afloopt zie je in de Duitse miniserie NSU: German History X (Mitten in Deutschland: NSU) die nu te zien is op Netflix.

donderdag, 29 april 2021 11:14

22 July

Written by in magazine

INFORMATIE:

 • koptekst 22 July
 • img img
 • beschrijving

  Een jonge overlevende, rouwende families en heel Noorwegen roepen om gerechtigheid en proberen de vreselijke terroristische aanslag te verwerken. Gebaseerd op op de aanslagen door extreemrechtse Noor Anders Breivik. Hij was verantwoordelijk voor de aanslagen op 22 juli 2011 in Oslo en later op het eiland Ut√łya. In totaal kwamen er 77 mensen om het leven. De film is geregisseerd door Paul Greengrass, een zeer ervaren filmmaker als het gaat om films die gebaseerd zijn op feiten en heftige gebeurtenissen. Zo regisseerde hij ook de film United 93.

donderdag, 29 april 2021 10:55

When They See Us

Written by in magazine
Read 30 times
Rate this item
(0 votes)

INFORMATIE:

 • koptekst When They See Us
 • img img
 • beschrijving

  When They See Us is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat de VS in zijn greep hield. De serie gaat over vijf tieners die zijn veroordeeld voor een verkrachting die ze niet hebben gepleegd. De zaak wordt ook wel Central Park Five genoemd.

  De vierdelige serie is een van de beste van de afgelopen tijd en richt zich op de vijf tieners uit Harlem: Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana en Korey Wise. In het voorjaar van 1989 zijn de tieners voor het eerst ondervraagd door de politie: 25 jaar later zijn ze eindelijk vrijgelaten in 2002, waarna ze een rechtszaak zijn begonnen tegen de stad New York. Een aangrijpende serie die je zeker een van de beste Netflix series van afgelopen jaar kunt noemen. De serie laat perfect zien hoe etnisch profileren in de VS werkt en hoe diep dicriminatie in het VS politiesysteem zit

inloggen / registreren

Na registratie kun je o.a. aan het forum meedoen!

inloggen / registreren