Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De politieke Anarchist in mij is ontzettend teleurgesteldDe politieke Anarchist in mij is ontzettend teleurgesteld in een groot deel van Nederland (en de VS, VK en Australiƫ als ik het nieuws kijk).

Ik ben een groot fan van individuele vrijheid en geen voorstander van repressie uit de Overheid. Maar....als we ons niet kunnen houden aan collectieve solidariteit dan is een Lockdown de enige optie.

Neo-liberalisme heeft ons geleerd dat eigen gewin, ten koste van anderen, belangrijker is dan collectief elkaar ondersteunen. Mijn vrijheid is belangrijker dan jouw gezondheid.

Dit zien we in ons koopgedrag. We geven niks om kinderarbeid, slavenarbeid en sweatshops, want ik wil gewoon mijn mooie spulletjes hebben.

Dat zien we in ons politieke gedrag. De zorg uitkleden, sociale vangnetten weghalen, iedereen ZZPer maken, lage lonen, hoge huren, dure hypotheken, afbraak sociale woningmarkt, etc en toch stug blijven stemmen op de VVD zodat je belastingvoordeeltjes krijgt en zo hard mag rijden als je wil en je geen concessies hoeft te doen voor dat stomme milieugedoe.

Maar we zien het nu zo goed met deze crisis. "Rot op met je regels, ik wil voetballen/fitnesses/bootcampen in het park, naar de bouwmarkt, strand, het park en het bos met vrienden en familie. Dat ik hier bij de zwakkeren in de samenleving in gevaar breng heb ik schijt aan."

Solidariteit met oudere mensen, mensen die al zwak zijn door chronische ziekten, mensen met immuunziektes, alle zorgmedewerkers die nog meer op hun bord krijgen en de wereldbevolking in het algemeen zou nu op de voorgrond moeten staan.

Individuele vrijheid vereist individuele verantwoordelijkheid nemen voor je eigen handelen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen