Posts from category "Black Lives Matter"

Zinloos geweld

Wat gebeurd is met de 25-jarige Bas van Dijk uit Haarlem is natuurlijk diep-en dieptriest. Opkomen voor iemand en dan met een paar pistoolschoten om het leven worden gebracht. Je zult dit bericht als ouders, vrienden en nabestaanden maar thuis krijgen. Naast de traumatische ervaring voor de omstanders die het van dichtbij meemaakten. Een klassiek voorbeeld van fatale zinloos geweld.

Dat sommige extreem rechtse partijen daar geldelijke gewin uit willen halen is te walgelijk voor woorden. En zoals te doen gebruikelijk, halen deze clubs er weer van alles bij, wat op geen enkele wijze relevant is, o.a. de protesten naar aanleiding voor de moord op George Floyd en BLM.Waarom wel protesten tegen een moord op een crimineel en niet.......... De ene tweet volgde de ander op van Schreeuwwitje en Ezeltje. Maar nogmaals, dat was te verwachten, zo zijn deze clubs. Eng, extreem, kokervisie, gevaarlijk.

Maar, afgelopen woensdag werd de 15-jarige Alice in Rotterdam doodgestoken door een 16-jarig meisje. Een afschuwelijke daad, waarbij een jong leven bruut aan haar eind kwam.

En ik dus maar wachten op de tweets van Schreeuwwitje en Ezeltje over deze "zinloze daad, die nooit had mogen plaatsvinden". "Dit misdrijf moet hard bestraft worden". "Een jong meisje, zomaar vanuit het niets omgebracht, vermoord".En ik bleef maar wachten op hun verontwaardigde koppen die aankondigden kamervragen te zullen stellen n.a.v. deze gruwelijke moord.

Tot gisteren. Eindelijk daar...........

Oh nee, nee niet Schreeuwwitje en Ezeltje deden wat ik hoopten.Nee, het volgende werd mij duidelijk.

Opeens snapte ik waarom deze 2 extreem rechtse haatzaaiers hun grote racistische muil niet opentrekken.

Het 15-jarige slachtoffer was niet wit, maar kwam uit Brazilië. Was dus een "immigrant".Had dus niet de mooie, onschuldige, reine blanke huid van de arische Nederlander. Dus daar gaan zij zich niet druk om maken.

Tja, wees nu even eerlijk, verschil moet er zijn, toch............!!!!!????

Facebook laat de plaatsing van zwarte Piet plaatjes niet langer toe! Rechts Nederland huilt!
Censuur ! Wat een onzin, Facebook is gewoon een Amerikaans bedrijf. Met Amerikaanse standaarden en Amerikaanse normen en waarden. Daar zijn veel verschillende gekleurde mensen, meer dan hier. Bij Nederlandse gemeenschappen wordt soms wel Sinterklaas gevierd, maar ontbreekt meestal Zwarte Piet omdat dat in de VS niet werkt. De Amerikanen zien gewoon een verwerpelijke karikatuur van een zwarte mens. Dat willen ze op hun platform niet zien. De betekenis van Zwarte Piet kennen ze niet. Er is dan ook geen sprake van censuur. Zij zien gewoon Zwarte Piet voor wat het is.  Zoals wij kijken naar het stierenvechten. En omdat het is wat het is moeten wij ook maar eens goed gaan nadenken en dat achterhaalde symboolfiguur maar eens heel snel afschaffen. Ook omdat Zwarte Piet allang niet meer zo onschuldig is. Het is verworden tot een door rechts gekaapt symbool en is al lang geen onschuldig kinderfeest figuur meer. sinds actiegroepen als Pegida en Rechts in verzet opduiken als verdedigers van zwarte piet is het een zwarte piet een rechts symbool figuur. Alleen daarom al moeten we er heel snel vanaf!