Posts from category "media"

is de corona besmetting van Trump in scene gezet?
In de peilingen voor de verkiezingen staat Trump flink achter. We weten dat bij Trump de waarheid niet altijd in goede handen is.  Nu blijkt dat hij besmet is met het coronavirus. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, heeft slechts milde klachten en knapt verbazingwekkend snel op.  Als alles straks goed is afgelopen kan hij 2 dingen zeggen.  Zie je wel Corona is veel minder erg dan vele mensen beweren én kijk eens naar mijn gezondheid, ik ben Supersjaak.  Dat doet me meteen twijfelen aan de ware gebeurtenissen. Is dit hele Coronaverhaal echt of is dit Coronaverhaal in scene gezet als ultiem middel om de verkiezingen te winnen?
Voor alles is iemand te vinden.

 Journalisten hebben de nijging om spannende en nieuwswaardige rapportages te maken met een vooropgezette gedachte. Zij bedenken zelf het onderwerp en de invalshoek. Daar zoeken ze dan de passende deskundigen bij om hun verhaal te ondersteunen. Er is altijd wel een gewenste passende deskundige te vinden. Steeds weer zagen we dezelfde klimaatsceptici opduiken. Een journalist kiest als insteek dat het klimaat altijd aan verandering onderhevig is. Hij zal niet snel een gerenommeerde klimaatwetenschapper vinden die dit onderschrijft, maar wel een geoloog, een heel ander vakgebied.Of een historicus die over de kleine ijstijd begint.Ze worden klakkeloos geciteerd. Ondertussen waren er ook nog andere problemenVeel geciteerde klimaatwetenschappers die de opwarming van de aarde bagataliseerdenbleken betaald te worden door de kolen- en olie-industrie.

Er zijn ook andere manieren om het nieuws te kleuren. Je laat het iemand anders zeggen, zo zijn de ingezonden brieven bij de Telegraaf, een achterdeurtje  om de telegraafmening te presenteren. Nooit zul je daar een linkse mening zien, die worden per definitie bij de Telegraaf geweerd. Zo weigerde WNL Sylvanio Simons in een uitzending uit te nodigen. Zelfs nadat dat door de gezamenlijke WNL-redactie waar ook andere omroepen deel van uitmaken dat vroeg.

De Telegraaf is daarnaast ook een rechtse propagandamachine.

Niet alleen met de krant, maar ook met de omroepen WNL en POWNED. Mensen zijn vooral visueel ingesteld. Je kunt ze het beste beïnvloeden met wat ze zien. Daar maakt de Telegraaf dankbaar gebruik van. Kijk maar naar de foto’s van Gretha Tubbergen, leg je alle foto’s van linkse politici op een stapeltje en alle foto’s van rechtse politici, dan zal het je opvallen dat je een stapeltje chagrijnen hebt, de linkse politici en een stapeltje met vriendelijke mensen, de rechtse politici . Onlangs kwam nog aan het licht dat de Telegraaf nooit een foto zal gebruiken waar Femke Halsema sympathiek opstaat. Om die tegenstelling te accentueren hebben ze het dan ook nog over vrolijk rechts en zuur links. In feite is het echter net andersom. De Telegraaf is vooral een krant voor zwartkijkers en oude mopperaars, zuurpruimen dus. Het is niet voor niets de Telezuur.

Scoringsdrift maakt (rechtse) media ziek.

Om nog geld te kunnen verdienen hebben vooral de rechtse commerciële media  behoefte aan aandacht. Daarom werken ze met schreeuwende  overdreven koppen. De Telegraaf specialiseerde zich in sex, geweld en sensatienieuws. Het normale nieuws trekt onvoldoende aandacht.  Duizenden overleden corronaparienten is geen nieuws meer, dus komen ze met een overleden baby in de VS. ieder jaar worden er miljoenen schapen geboren. Dat schaap met 5 poten wordt gemeld in de Telegraaf. Daarmee maken ze het abnormale normaal.  Zo werkt dat ook in de politiek. Randfiguren als Wilders en Baudet krijgen bovenmatig veel aandacht. Zij maken dankbaar gebruik van dit mechanisme en betrekken daarom  bij voorbaat ononderbouwde afwijkende standpunten wetende dat ze dan de gewenste aandacht krijgen. Voorbeelden zijn er meer dan genoeg, volgens Baudet bestaat het klimaatprobleem niet, het stikstofprobleem is slechts een rekenkundig probleem. Duurzame energie is op te wekken middels thoriumcentrales. Daarbij vertelt hij niet dat dat theoretisch klopt, maar dat het nog vele tientallen jaren gaat duren voordat het praktisch uitvoerbaar is.

Het gezeur over geld bij de Telegraaf houdt niet op. Alles wat je wilt lezen moet je betalen. Dat wil niemand, dus de koppen worden almaar extremer. Om mensen over de drempel te trekken.