Posts from 2020-08-15

Zinloos geweld

Wat gebeurd is met de 25-jarige Bas van Dijk uit Haarlem is natuurlijk diep-en dieptriest. Opkomen voor iemand en dan met een paar pistoolschoten om het leven worden gebracht. Je zult dit bericht als ouders, vrienden en nabestaanden maar thuis krijgen. Naast de traumatische ervaring voor de omstanders die het van dichtbij meemaakten. Een klassiek voorbeeld van fatale zinloos geweld.

Dat sommige extreem rechtse partijen daar geldelijke gewin uit willen halen is te walgelijk voor woorden. En zoals te doen gebruikelijk, halen deze clubs er weer van alles bij, wat op geen enkele wijze relevant is, o.a. de protesten naar aanleiding voor de moord op George Floyd en BLM.Waarom wel protesten tegen een moord op een crimineel en niet.......... De ene tweet volgde de ander op van Schreeuwwitje en Ezeltje. Maar nogmaals, dat was te verwachten, zo zijn deze clubs. Eng, extreem, kokervisie, gevaarlijk.

Maar, afgelopen woensdag werd de 15-jarige Alice in Rotterdam doodgestoken door een 16-jarig meisje. Een afschuwelijke daad, waarbij een jong leven bruut aan haar eind kwam.

En ik dus maar wachten op de tweets van Schreeuwwitje en Ezeltje over deze "zinloze daad, die nooit had mogen plaatsvinden". "Dit misdrijf moet hard bestraft worden". "Een jong meisje, zomaar vanuit het niets omgebracht, vermoord".En ik bleef maar wachten op hun verontwaardigde koppen die aankondigden kamervragen te zullen stellen n.a.v. deze gruwelijke moord.

Tot gisteren. Eindelijk daar...........

Oh nee, nee niet Schreeuwwitje en Ezeltje deden wat ik hoopten.Nee, het volgende werd mij duidelijk.

Opeens snapte ik waarom deze 2 extreem rechtse haatzaaiers hun grote racistische muil niet opentrekken.

Het 15-jarige slachtoffer was niet wit, maar kwam uit Brazilië. Was dus een "immigrant".Had dus niet de mooie, onschuldige, reine blanke huid van de arische Nederlander. Dus daar gaan zij zich niet druk om maken.

Tja, wees nu even eerlijk, verschil moet er zijn, toch............!!!!!????

Rechts mauwt over rellen in buurten en wil het leger inzetten, maar brak wel het club en buurthuiswerk af
Als je eerst alle voorzieningen afbreekt en je dan gaat verbazen dat jongeren zich vervelen, dan mag je ook wel een kritisch naar je eigen beleid en gedrag kijken. Grote groepen jongeren worden door ultra rechts feitelijk buiten de maatschappij gezet. Hoe goed ze ook hun best doen, een stageplek krijgen ze niet. Op de arbeidsmarkt rest hun wat onderbetaald kruimelwerk met flexcontracten. Nu met de crisis zijn zij de eerste die het slachtoffer zijn. Ze hebben geen ontmoetingsplekken meer. Noodgedwongen treffen ze elkaar op straat. Voor je het weet zijn er agenten om ze in de gaten te houden. Dan hoeft er maar weinig te gebeuren of het gaat mis. De grote jongens in de kamer hebben het dan of het terroriseren van onze buurten en willen het leger er op afsturen. Ze sturen al jaren aan op escalatie. Zij met hun mond, de jongeren met de taal van de straat. Om dit te keren moeten we heel snel de oude structuren aan buurt- en opbouwwerk weer herstellen. Buurtagenten hebben hun vertrouwen niet. Met de afbraak van deze structuren zijn ook de opleidingen verdwenen. Herstelwerk is daardoor niet snel geregeld, mar niet minder nodig. Het leger inzetten zoals Baudet voorstelt is een binnenlandse oorlog beginnen.
Misselijkmakende leugentweet van Wilders

stemmingmakerij

Geert plaatst een oude stockfoto uit Thailand en blaat wat over Marokkanen. Een ultieme vorm van stemmingmakerij. Waarvan het verbazingwekkend is dat dit als negatief ervaren wordt. Ik zie gewoon een paar meiden die lekker in het water verkoeling zoeken. Alsof onze vrouwen in bikini beter te pruimen zijn! Maar iedereen mag zelf weten hoe hij/zij zich kleed.