glop.nl

weblinks

weblinks (45)

vrijdag, 30 april 2021 14:29

AFA Den Haag

Written by in weblinks
Read 59 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam AFA Den Haag
 • image image
 • beschrijving

  Anti-Fascistische Actie (AFA) Den Haag maakt deel uit van een internationaal netwerk van anti-fascisten. We hebben ons tot doel gesteld elke vorm van racisme, fascisme, seksisme en homofobie te bestrijden. Zeker de laatste jaren is dit weer hard nodig! Neo-nazi’s gaan openlijk de straat op en in de politiek worden steeds meer xenofobe en racistische uitspraken gedaan. Wij vinden het onacceptabel dat groepen mensen tegen elkaar worden opgezet of dat hele gezinnen jaren vastzitten, alleen omdat ze niet over de juiste papieren beschikken. Onder het mom van terrorismebestrijding en zogenaamde veiligheid worden mensenrechten uitgehold. Cameratoezicht, ID plicht en een klopjacht op zogenaamde illegalen zijn een directe aanval op een ieder zijn vrijheid. We zijn het zat. Bewegingsvrijheid voor iedereen!

  Wat kan jij doen? Je kan acties ondersteunen, informatie- en film avonden bezoeken en racistische poster en stickers verwijderen. Ook een donatie in de vorm van geld is van harte welkom, van dat geld kunnen we bijvoorbeeld flyers en posters laten drukken. Kijk voor meer informatie en de aankomende activiteiten op onze website.

  We zien je op de straat!

  AFA Den Haag

vrijdag, 30 april 2021 14:10

AFA Nederland

Written by in weblinks
Read 52 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam AFA Nederland
 • image image
 • beschrijving
  Anti Fascistische Actie (AFA) is een landelijk netwerk van lokale groepen en contacten. AFA werd in 1992 opgericht, naar aanleiding van de groei die georganiseerd extreemrechts toen doormaakte. Sindsdien heeft AFA zich ten doel gesteld racistische en fascistische partijen, groeperingen en tendensen te bestrijden en racistisch en verrechtsend overheidsbeleid aan de kaak te stellen.
  Om extreemrechts en verrechtsend overheidsbeleid te bestrijden ondernemen wij actie. Dat doen we bijvoorbeeld in de vorm van een demonstratie, een blokkade, het verspreiden van flyers om mensen te informeren, het plakken van posters en het ondersteunen van andere organisaties. Ook geven we voorlichting aan bijvoorbeeld scholen of pers, geven we het tijdschrift Alert! uit en geven we informatiekranten uit. Daarnaast doen we onderzoek naar extreemrechts.
  Om op de hoogte te blijven van de activiteiten van AFA kun je je aanmelden voor onze sympathisantenlijst. Je ontvangt dan onze persberichten, actieaankondigingen en overige mededelingen. Ook kun je ons helpen door deze brochure of ander AFA-materiaal te verspreiden bij jou in de buurt of door een abonnement te nemen op de Alert! Dus neem contact met ons op en doe mee.
  Je kunt ons ook altijd uitnodigen voor film avonden, workshops of een info-stand! 
woensdag, 12 mei 2021 19:38

Anarchief

Written by in weblinks
Read 33 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Anarchief
 • image image
 • beschrijving

  Anarchief is de online bibliotheek van historische en actuele Nederlandstalige geschriften die belangrijke elementen van het anarchistische gedachtegoed verwoorden. De website is een initiatief van de redactie van het tijdschrift de AS in samenwerking met Anarchief Gent. Het is de bedoeling dat op Anarchief naast recent gepubliceerde artikelen uiteindelijk ook alle ooit verschenen teksten in het Nederlands van en over anarchistisch geïnspireerde auteurs digitaal ontsloten beschikbaar komen. Voordat het zover is, zal er nog wel aardig wat tijd overheen gaan, want het is wel een monnikenwerk. We bouwen dit rustig en weloverwogen op en zorgen dat regelmatig nieuwe publicaties aan Anarchief worden toegevoegd. Wil je op de hoogte blijven van onze vorderingen, of misschien zelf meewerken aan het digitaliseren van artikelen, brochures en boeken? Meld je dan met naam en e-mailadres aan als belangstellende. Wil je ons op andere wijze ondersteunen, overweeg dan een geldelijke bijdrage, eenmalig of periodiek, via het Steunfonds van de AS.

  Hoe werkt ’t?

  Simpel! Een klik op de cover van je keuze biedt een korte beschrijving van de inhoud van de publicatie, een link naar gegevens over de auteur, naar recensies van de publicatie en natuurlijk de mogelijkheid de integrale tekst te downloaden.

dinsdag, 20 april 2021 10:19

Anarchisme.nl

Written by in weblinks
Read 65 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Anarchisme.nl
 • image image
 • beschrijving

  Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

  Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Last modified on donderdag, 29 april 2021 14:28
donderdag, 22 april 2021 19:24

Anarchistische Groep Amsterdam (AGA)

Written by in weblinks
Read 60 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Anarchistische Groep Amsterdam (AGA)
 • image image
 • beschrijving

  De AGA is een groep mensen die samenwerken voor het creëren van oplossingen en alternatieven voor de problemen die zij tegenkomen op het werk, op school of ergens anders in de maatschappij. Uitgangspunt hierbij is het anarchisme. De AGA strijdt voor zelfbestuur en een wereld zonder uitbuiting of onderdrukking waarin geproduceerd wordt naar behoefte en niet voor winst.

  De AGA is een collectief zonder hiërarchie. In de tweewekelijkse bijeenkomst worden alle zaken besproken waarmee de groep zich bezighoudt. Dit betreft het maken van actieplannen in geval van problemen op het werk, maar ook het organiseren van bijeenkomsten en het maken en verspreiden van propagandamateriaal. Alle besluiten moeten worden genomen in deze bijeenkomst, waarbij wordt gestreefd naar consensus.

  De AGA onderhoudt contacten met vergelijkbare groepen in andere plaatsen en werkt regelmatig samen met verschillende antiautoritaire organisaties. De AGA heeft zich aangesloten bij de Vrije Bond

Last modified on woensdag, 28 april 2021 10:57
zaterdag, 01 mei 2021 09:18

Anarchistische Groep Nijmegen

Written by in weblinks
Read 49 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • image image
 • beschrijving

  Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) is een revolutionaire anarchistische organisatie, opgericht in 2009. Wij hebben ons als groep georganiseerd omdat we de overtuiging delen dat een omwenteling van de huidige maatschappij en diens politiek noodzakelijk is.

  Als AGN nemen we deel aan campagnes voor sociale, ecologische en economische gerechtigheid. Op deze manier werken wij aan de ontwikkeling en de verspreiding van anarchistische uitgangspunten als vrijheid en gelijkwaardigheid door middel van zelfbestuur, wederzijdse hulp en directe actie. Volgens ons is de actieve deelname in de strijd voor een rechtvaardigere en gelijkere samenleving de beste manier is om anarchistische ideeën concreet en bekend te maken.  Om deze reden zijn leden van onze groep dan ook actief op vele verschillende fronten: de strijd om het onderwijs, gezondheidszorg, arbeid, vrouwenstrijd, antiracisme en antifascisme, vluchtelingen- en gevangenenondersteuning.

  Als onderdeel van onze grotere strijd tegen de onderdrukking door kapitalisme en staat, nemen we een scherpe positie in tegen opvattingen die ongelijkheid versterken en een vrije en gelijkwaardige samenleving in de weg staan.

Read 41 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam AMOK
 • image image
 • beschrijving

  VD AMOK is voortgekomen uit AMOK-Utrecht en de Vereniging Dienstweigeraars. In 1983 is het Anti-Militaristies OnderzoeksKollektief, AMOK, opgericht; het kollektief bestond uit vier zelfstandige organisaties die nauw met elkaar samenwerkten. AMOK-Utrecht was één van deze organisaties. De andere drie organisaties zijn AMOK Noord, het Anti-Militaristies Buro Nijmegen en Campagne tegen Wapenhandel (voorheen AMOK-Maritiem). De Vereniging Dienstweigeraars werd op 18 december 1971 opgericht als organisatie die de belangen van dienstweigeraars moest behartigen. Dit initiatief was het gevolg van het feit dat de Bond voor Dienstweigeraars in 1970 haar activiteiten binnen het leger voortzette als Bond voor Dienstplichtigen. Na een jarenlange samenwerking van AMOK-Utrecht met de Vereniging Dienstweigeraars heeft deze laatste club, die sinds de opschorting van de opkomstplicht voor dienstplichtigen in Nederland een kwijnend bestaan leidde, zichzelf opgeheven en heeft AMOK-Utrecht een deel van haar doelstellingen overgenomen.

vrijdag, 07 mei 2021 13:47

Antimilitarisme

Written by in weblinks
Read 39 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Antimilitarisme
 • image image
 • beschrijving

  Deze site is door Stichting Anti-Militaristies Buro opgezet om aandacht te besteden aan anti-militarisme en pacifisme, vooral aan de geschiedenis en achtergronden ervan. Op actualiteit gaan we slechts sporadisch in.

Last modified on vrijdag, 07 mei 2021 14:12
dinsdag, 27 april 2021 14:05

BIJ1

Written by in weblinks
Read 47 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam BIJ1
 • image image
 • beschrijving

  BIJ1 is een politieke partij die staat voor een Nederlandse samenleving met gelijke rechten en gelijke kansen voor iedereen. Een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn en onze verschillen niet worden veroordeeld, maar gewaardeerd. BIJ1 is ontstaan uit een gedeeld verlangen naar verbinding, solidariteit, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. Met respect voor onze verschillen, maar met focus op wat ons verbindt.

Last modified on maandag, 03 mei 2021 19:59
zaterdag, 01 mei 2021 09:21

Buro Jansen & Janssen

Written by in weblinks
Read 53 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Buro Jansen & Janssen
 • image image
 • beschrijving

  Buro Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, de overheid in Nederland en Europa kritisch volgt. Een grond-rechten kollektief dat al 30 jaar publiceert over uitbreiding van repressieve wetgeving, publiek-private samenwerking, bevoegdheden, overheids-optreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.

zondag, 02 mei 2021 15:14

Controle Alt Delete

Written by in weblinks
Read 48 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Controle Alt Delete
 • image image
 • beschrijving

  Controle Alt Delete is een onafhankelijke organisatie die als doel heeft dat wetshandhavers alle mensen in Nederland gelijk behandelen. Tegen etnisch profileren en buitenproportioneel politiegeweld. For English click here.

zondag, 02 mei 2021 14:30

De Pinksterlanddagen

Written by in weblinks
Read 48 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam https://pinksterlanddagen.org/wp-content/uploads/2013/02/Pinksterlanddagen2010-1600x700.jpg
 • image image
 • beschrijving
  Dit jaar gaat de PL door! Ondanks dat dit helaas nu niet op de gewone wijze zal kunnen plaatsvinden (een heel weekend bomvol met toffe workshops, discussie, vegan eten, kinderprogramma en kamperen in Appelscha) gaan we daarom de PL online organiseren op de zaterdag 22 mei! Schrijf die dus alvast op in je agenda 🙂 en hou je laptop klaar. - English below
  Natuurlijk is een online PL niet hetzelfde als een PL op de anarchistische camping in Appelscha ( https://www.anarchistischecamping.nl ) maar we willen desalniettemin een tof programma neerzetten. De inhoud en hoe je het programma kunt volgen en meedoen zullen we binnenkort bekendmaken, dus houd onze website/facebook/indymedia in de gaten.
  Mis je de camping? Je kunt er het hele jaar door kamperen en recent is ook het huisje verbouwd! Mocht je vragen hebben over hoe of wat dan kun je de camping altijd contacten via de website.
  Wat is de Pinksterlanddagen?
  Een anarchistisch festival dat jaarlijks plaatsvindt op het kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha tijdens het Pinksterweekend. Het is een bijeenkomst voor anarchisten en iedereen die zich door het anarchisme laat inspireren.
  Meedoen? Heb je een tof idee, wil je graag de handen uit de mouwen steken om te zorgen dat alles op rolletjes loopt? Stuur ons dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  This year the PL will happen! Even though it's sadly not possible in the normal way (a weekend full of awesome workshops, discussions, vegan food, childerens program and camping in Appelscha) we will organize it online on Saturday the 23rd of may! Write the date down 🙂 and put your laptop on.
  Off course an online PL is not the same as one on the anarchist camping site in Appelscha ( https://anarchistischecamping.nl ) but we want to create a great program. The content and how to follow the online program and participate will be announched soon, so keep an eye out on our website/facebook/indymedia.
  Are you missing the camping site? Je can stille camp there throughout the year and recently the guesthouse has been renovatedIf you have questions you can reach the camping at the contact form on the website.
  What is the Pinksterlanddagen?
  An anarchist festival that happens every year at the campingsite 'tot vrijheidsbezinning' in Appelscha during Pentecost weekend. It's an event for anarchists and everyone that is inspired by anarchism.
  Join organising? Do you have a cool suggestion, do you want to help everything go smoothly? Send us an email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
woensdag, 28 april 2021 11:13

de Vrije Bond

Written by in weblinks
Read 52 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam de Vrije Bond
 • image image
 • beschrijving

  De Vrije Bond is een verzameling van mensen die streven naar een andere samenleving. Een samenleving zonder hierarchieën, zonder onderdrukking en uitbuiting van mensen en dieren en zonder uitputting van het milieu. Een anarchistische samenleving, waarin op basis van gelijkheid met elkaar wordt omgegaan.
  De mensen binnen de Vrije Bond zijn op hun eigen manier, in hun eigen stad, wijk, werk of actiegroep, bezig zo’n samenleving dichterbij te brengen: door directe acties, het organiseren of voeren van discussies, het schrijven van artikelen of het geven van informatie. De Vrije Bond dient als platform om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, theorie te ontwikkelen, strategieën uit te denken, maar ook om samen activiteiten op te zetten of te ondersteunen.

  Anarchisme

  Een betere wereld, dat is waar het anarchisme voor staat. Een wereld zonder overheersing en uitbuiting, gebaseerd op samenwerking en solidariteit. Waarin iedereen vooral zelf kan bepalen hoe zij haar leven wil inrichten. Gebouwd op het beginsel dat ieder mens gelijkwaardig is en recht van spreken en handelen heeft.

  Een fantastisch ideaal, maar die wereld komt er niet zo maar. Voor die veranderingen kunnen we niet vertrouwen op de (parlementaire) democratie. De omwenteling die daar voor nodig is kan alleen door samenwerking en organisatie van onderaf worden bereikt. Daarom is het belangrijk dat wij anarchisten ons organiseren, want samen staan we sterk.

  Zelforganisatie

  De Vrije Bond streeft naar een samenleving waarin alle politieke en economische macht van bovenaf is vervangen door een structuur van vrije samenwerkingsverbanden. In die verbanden is het politieke en economische leven collectief georganiseerd en worden alle besluiten gezamenlijk genomen.

  De Vrije Bond is zo’n vrij samenwerkingsverband, een anarchistische zelforganisatie. Dit betekent dat we samenwerken wanneer dat nodig is, maar dat groepen en individuen wel hun autonomie behouden.

  Door regelmatige (open) bijeenkomsten, directe acties en campagnes, een solidariteitskas, een website en het actieblad Buiten de Orde wil de Vrije Bond als organisatiestructuur de anarchistische beweging ondersteunen en versterken.

  Buiten de Orde

  De Vrije Bond geeft het blad Buiten de Orde uit. Het blad verschijnt vier keer per jaar en is gevuld met informatie, interviews en discussies onder andere over anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur. Het wordt verspreid onder de leden en abonnees en via de losse verkoop.

  Solidariteitskas

  Een andere belangrijke activiteit van de Vrije Bond is de solidariteitskas. Via deze kas ondersteunen de leden elkaars acties en activiteiten. Hieronder vallen (directe) acties van verschillende werkgroepen van de Vrije Bond zoals picketlines, burgerinspecties en actiekampen. Of initiatieven als een anarchistische bibliotheek of infoshop. Zusterorganisaties in het buitenland en niet-leden kunnen ook steun aanvragen bij de solidariteitskas

Last modified on vrijdag, 30 april 2021 14:28
woensdag, 05 mei 2021 07:43

DeGoedeZaak

Written by in weblinks
Read 47 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam DeGoedeZaak
 • image image
 • beschrijving

  Nederland krijgt een progressieve burgerbeweging -DeGoedeZaak- die onafhankelijk is van politieke partijen, de belangen van progressief Nederland verdedigt en in staat is druk uit te oefenen op onze leiders. Een beweging die strijdt voor concrete maatschappelijke verandering en die bouwt aan een eerlijke, inclusieve, duurzame en democratische samenleving. Klik hier voor meer informatie over de mensen achter DeGoedeZaak.

donderdag, 29 april 2021 14:42

Die Internationale (Duitstalig)

Written by in weblinks
Read 54 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

maandag, 19 april 2021 11:19

doorbraak

Written by in weblinks
Read 65 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam doorbraak
 • image image
 • beschrijving

  Veel mensen denken dat ze alleen staan in deze wereld en dat onrecht een gegeven is. Doorbraak is ervan overtuigd dat verandering wél mogelijk is, verspreidt daarom haar visie en werkt samen met mensen die opkomen voor belangen die voor iedereen waardevol zijn. Op die manier levert Doorbraak een bijdrage aan – hopelijk – succesvol verzet tegen kapitalisme en voor meer gelijkheid en vrijheid op alle fronten. Daarbij plaatsen we ons in een brede traditie van strijd en solidariteit van onderop, die – in al haar diversiteit – door de eeuwen heen en in alle continenten bestaan heeft.

  In het artikel “Doorbraak naar een andere samenleving!” kun je lezen waar Doorbraak voor staat. Onze visie op een reeks specifieke thema’s vind je hier.

Last modified on donderdag, 29 april 2021 14:33
woensdag, 28 april 2021 13:50

DUIC

Written by in weblinks
Read 50 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam DUIC
 • image image
 • beschrijving

  DUIC investeert een deel van de opbrengsten in Utrechtse kwaliteitsjournalistiek of onderzoeksjournalistiek. Deze investering vinden we belangrijk. DUIC is namelijk gestart vanuit onvrede over de journalistieke verschraling in de stad. Inmiddels levert DUIC een belangrijke bijdrage aan een meer pluriforme berichtgeving over onze stad. We realiseren ons echter dat op het gebied van controle van de macht nog een slag te maken is. Daar is onderzoeksjournalistiek voor nodig. Dat vergt capaciteit en geld. Met uw bijdrage kunnen we onze functie als waakhond versterken.

woensdag, 12 mei 2021 08:08

Een Ander Joods Geluid

Written by in weblinks
Read 38 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • image image
 • beschrijving

  Missie & visie van Een Ander Joods Geluid

  EAJG wil werken aan een ander Israël, dat:

  • de internationale rechtsorde en de universele mensenrechten respecteert
  • zijn belang voor de Joodse gemeenschappen in de wereld definieert in termen van menswaardigheid en mensenrechten en aan deze rechten een absolute waarde toekent.

  Dat betekent dat Israël:

  • zijn rol als bezetter beëindigt
  • stopt met de schendingen van mensenrechten binnen en buiten zijn grenzen
  • zijn inwoners zowel naar wet als beleid als gelijkwaardige en gelijkgerechtigde burgers behandelt en daarin geen onderscheid maakt naar religie en af- of herkomst
  • zijn lidmaatschap van of deelname aan internationale organen verdient op basis van het hanteren van de regels, normen en waarden van die organen.

   

  Waar we staan:

  Een Ander Joods Geluid wil de stem zijn van die Joden, die zich actief willen inzetten voor dat andere Israël vanuit:

  • verbondenheid met en daarom bezorgdheid over Israël, zijn toekomst en zijn voortbestaan
  • de Joodse humanitaire traditie en geschiedenis
  • hun onbehagen met een Israël dat zegt te spreken en te handelen namens en in het belang van alle Joden in de wereld.

   

  Waar we naar toe willen:

  Een Ander Joods Geluid:

  • focust op het Israëlisch-Palestijnse conflict en de situatie in Israël
  • mengt zich in zaken die daarmee samenhangen of die door anderen daarbij in het debat worden betrokken
  • toont zich solidair met de slachtoffers van het conflict
  • wil zijn bereik verbreden en versterken.
woensdag, 28 april 2021 10:47

Extinction Rebellion

Written by in weblinks
Read 56 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Extinction Rebellion
 • image image
 • beschrijving

  WAT IS EXTINCTION REBELLION?

  Wij zijn gewone mensen, uit alle hoeken van het land en van alle leeftijden die zich ernstig zorgen maken over de klimaat- en ecologische crisis. Door vreedzame, creatieve en disruptieve acties proberen we de gevolgen van deze crises te stoppen. We zijn opgericht in 2018 en groeien snel, we zijn momenteel actief in 62 landen en 1050 groepen wereldwijd.

  OVER ONS EN ONZE EISEN

donderdag, 22 april 2021 09:44

greenpeace

Written by in weblinks
Read 71 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam greenpeace
 • image image
 • beschrijving

  Schoon klimaat

  Samen kunnen we de desastreuze gevolgen van klimaatverandering tegengaan. Dat toont Greenpeace met onafhankelijke wetenschappers aan in een haalbaar en betaalbaar energiescenario. De oplossing: inzetten op schone energie uit zon, wind, water en groene waterstof, in combinatie met slim energiegebruik. Kernenergie, gas en vervuilende kolencentrales zijn in dit scenario overbodig.

  Veilige oceanen

  Oceanen zijn het prachtige leefgebied van duizenden bijzondere diersoorten. Ze spelen ook een belangrijke rol in het reguleren van het klimaat. Maar de oceanen verkeren in zwaar weer. Van alle visbestanden is 80 procent overbevist, de diepzee wordt vernietigd en prachtig koraal verbleekt. Daarnaast hebben we relatief nieuw, enorm probleem: plasticvervuiling. Gelukkig zijn de oceanen sterk en kunnen ze herstellen. Maar daar moeten we ze dan wél bij helpen.

  Sterke bossen

  Verreweg de meeste dieren- en plantensoorten die op land voorkomen, zijn te vinden in de bossen. Van de schitterende tropische bossen die onze aarde ooit rijk was, is sinds de vorige eeuw helaas al de helft verdwenen. Greenpeace wil een wereldwijde stop op ontbossing. Dat is belangrijk voor de dieren en mensen die van de bossen afhankelijk zijn, maar ook om klimaatverandering tegen te gaan.

  Uitbannen giftige stoffen

  Voor de productie van bijvoorbeeld kleding, elektronica en cosmetica worden chemische stoffen gebruikt. Van Ghana tot aan het kwetsbare Noordpoolgebied vinden we deze giftige stoffen terug in dieren, bodem en water. Die stoffen komen uit allerlei landen, waaronder Nederland. Greenpeace spoort bedrijven aan tot milieuvriendelijke alternatieven.

  Duurzame landbouw

  Gewassen die op een natuurlijke manier zijn verbouwd, zijn gezond voor mens en milieu. Daarom voert Greenpeace campagne voor duurzame landbouw. Daarin is geen plaats voor giftige bestrijdingsmiddelen en genetische manipulatie, want de nadelen en risico’s daarvan zijn te groot.

   
Last modified on donderdag, 29 april 2021 14:40
maandag, 19 april 2021 11:12

grenzeloos

Written by in weblinks
Read 70 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam grenzeloos
 • image image
 • beschrijving

  Grenzeloos is een linkse, radicale, ondogmatische website. Grenzeloos staat voor ecosocialisme, voor democratie, en feminisme. Grenzeloos wordt gemaakt door een club actieve socialisten. Mensen die actief zijn in vakbonden, de anti-oorlogsbeweging, de solidariteitsbeweging met Palestina, de feministische en queer bewegingen, en de strijd voor een Ander Europa. Velen van hen zijn ook actief binnen de SP en bouwen zo mee aan een brede, linkse, strijdbare beweging voor echte verandering.

  Grenzeloos wordt uitgegeven door de organisatie Socialistische Alternatieve Politiek (SAP). De SAP is aangesloten bij de Vierde Internationale, een netwerk van socialistische partijen en organisaties die wereldwijd opkomen voor een socialistisch alternatief.

Last modified on donderdag, 29 april 2021 14:24
donderdag, 27 mei 2021 11:22

Het kan wel

Written by in weblinks
Read 25 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • image image
 • beschrijving

  inds 2005 zorgt hetkanWEL voor je een dagelijks portie inspiratie voor een groener, eerlijker en leuker leven. We  geven praktische tips, houden je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, trends en innovaties en interviewen inspirerende mensen die bijzondere dingen doen. Onze artikelen zijn laagdrempelig, positief, praktisch, onafhankelijk en goed onderbouwd. In 2019 en 2020 werd hetkanWEL beste én populairste Website van het Jaar in de categorie duurzaamheid. In 2020 verscheen het boek HetkanWEL. Voor een groener, eerlijker en leuker  leven bij Uitgeverij Brandt. 

  De redactie van hetkanWEL bestaat momenteel uit vier vaste leden en wordt ondersteund door freelancers en vrienden. Samen zetten we ons (bijna) belangeloos in om elke dag een mooi artikel te kunnen bieden. Wil je daarbij helpen of wil je graag contact om een andere reden? Mail ons dan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier onderaan deze pagina!

maandag, 03 mei 2021 19:50

Het Nederlands Palestina Komitee (NPK)

Written by in weblinks
Read 52 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Het Nederlands Palestina Komitee (NPK)
 • image image
 • beschrijving

  Het Nederlands Palestina Komitee (NPK) – opgericht in 1969 – ziet zich als onderdeel van een mondiale beweging tegen uitbuiting, onderdrukking, discriminatie en racisme. Vanuit deze visie streeft het NPK naar versterking van de solidariteit met de Palestijnen.

  Het eind 19e eeuw in gang gezette zionistische project in Palestina behelst de systematische kolonisatie van Palestina, die onverbrekelijk verbonden is met de verdrijving, onderdrukking en marginalisering van de autochtone Palestijnse bevolking en de verwoesting van hun samenleving.

  Het NPK steunt de strijd van de Palestijnen tegen het zionistische project in Palestina en komt op voor verwezenlijking van hun rechten – individueel en collectief – zoals verankerd in het internationaal recht en in mensenrechtenverdragen.

  In 2005 – een jaar na het advies van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag inzake het internationaalrechtelijk illegale karakter van de Muur en de joodse nederzettingen in de sinds 1967 bezette Palestijnse Gebieden – is door een platform bestaande uit ruim 100 Palestijnse NGO’s opgeroepen tot een internationale campagne van boycot, desinvesteren en sancties (BDS), gericht tegen Israel.

  Het politieke programma dat aan deze oproep ten grondslag ligt, is gebaseerd op het internationaal recht en gaat uit van het beginsel van gelijkheid en gelijkberechtiging van Palestijnen en joodse Israeli’s evenals van het recht op terugkeer en compensatie van de Palestijnse vluchtelingen.

  Het NPK ondersteunt deze oproep en dit politieke programma, veroordeelt elke poging om buiten de Palestijnen om over hun toekomst te beslissen en onderschrijft het uitgangspunt dat alle Palestijnen – binnen en buiten Palestina – een stem moeten hebben in de besluitvorming over zaken die hun welzijn en hun toekomst raken.

  Het NPK wil zijn doelstelling realiseren door het verspreiden van informatie, het beïnvloeden van de publieke opinie en de politiek, het opbouwen van druk op Israel, evenals het verlenen van materiële en immateriële steun aan de Palestijnen.

  Het bestuur van het Nederlands Palestina Komitee bestaat uit:

  Robert Soeterik (voorzitter), José Mooren (secretaris-penningmeester), Ibrahim al-Baz
  (lid) en Wim Lankamp (lid).

  Het Nederlands Palestina Komitee is een organisatie van vrijwilligers.

Last modified on maandag, 03 mei 2021 19:56
woensdag, 28 april 2021 11:17

Indymedia NL

Written by in weblinks
Read 62 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Indymedia NL
 • image image
 • beschrijving

  Indymedia NL is een Nederlands initiatief van een breed platform van onafhankelijke media-aktivisten en is geïnspireerd op het reeds bestaande Internationale Indymedia-netwerk van IMC´s (Independent Media Centers): http://www.indymedia.org

  Dit netwerk is geboren uit de behoefte zelf alternatief nieuws te brengen over onderwerpen als globalisering, de wereldcrisis en andere zaken die in de traditionele media vaak geen of onvoldoende ruimte krijgen.

  Iedereen kan gemakkelijk haar of zijn verhaal in beeld, geluid en/of tekst op de website plaatsen. Deze items, die gepubliceerd worden in de zogenaamde ´open nieuwslijn´, worden in principe niet gecorrigeerd of gecensureerd. De redaktie wil zich in deze zo terughoudend mogelijk opstellen en slechts in uiterste gevallen items verwijderen van de website indien er basisregels overtreden worden.

  Alle inhoud van de website mag hergebruikt en uitgezonden worden, zowel op het net als elders, voor niet-commerciële doeleinden, tenzij de maker (m/v) van een item dat anders wil en aangeeft.

  Indymedia is niet gecentraliseerd op één plaats. Het kan op elk ogenblik ontstaan op plaatsen waar zich feiten met nieuwswaarde afspelen. In tegenstelling tot de traditionele media wordt de nieuwswaarde door de aktivisten zelf toegekend.

  Daarvoor gebruikt Indymedia radio, TV, Internet (tekst, geluid en video) en drukwerk. De website vormt het centrum van deze verschillende media.

  De noodzaak van het opzetten van het wereldwijde Indymedia-netwerk vond zijn oorsprong in Seattle (V.S.) alwaar de traditionele media hoofdzakelijk de schermutselingen van (autoriteiten met) aktievoerders eenzijdig in beeld brachten en de achterliggende verhalen negeerden. Ook in Nederland zijn sensatiejournalistiek en oppervlakkige berichtgeving schering en inslag.

  De oprichters hopen dat Indymedia nl zal bijdragen aan de verspreiding van inhoudelijke verhalen betreffende de diversiteit aan kritieken op de maatschappij en daardoor aan een betere wereld.

Last modified on woensdag, 28 april 2021 11:27
maandag, 03 mei 2021 20:00

Joop

Written by in weblinks
Read 53 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Joop
 • image image
 • beschrijving

  Joop is jouw online opinie pagina van BNNVARA met nieuws, bijdragen van opiniemakers en debat tussen bezoekers.

  • Francisco van Jole (eindredacteur)
  • Maarten Reijnders
  • Pascal Vanenburg

  Contact

  Heb je een opinieartikel dat je graag op Joop gepubliceerd wilt zien mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voeg een rechtenvrije portretfoto en een korte biografie van jezelf toe. Vermeld ook het telefoonnummer waar je op te bereiken bent. Joop biedt overigens geen vergoeding voor het publiceren van opinieartikelen of cartoons.

  Heb je nieuws, ben je ooggetuige geweest van een belangrijk nieuwsfeit of heb je daar foto’s van gemaakt, aarzel dan niet dat met ons te delen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef bij foto’s duidelijk aan wie de foto waar gemaakt heeft en wie en wat er op te zien zijn.

  Wil je om een andere reden contact met de redactie van Joop mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

maandag, 03 mei 2021 11:54

Kristallnachtherdenking

Written by in weblinks
Read 53 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Kristallnachtherdenking
 • image image
 • beschrijving

  Elk jaar worden op diverse plaatsen in Nederland rond 9 november de gebeurtenissen herdacht die plaatsvonden in de nacht van 9 november 1938. In die zogenoemde "Kristallnacht" werden in Nazi-Duitsland duizenden woningen en winkels van joden en hun synagogen en gebedshuizen vernield of in brand gezet. Maar we willen niet alleen herdenken op 9 november. Ook staan we stil bij het feit dat in de huidige maatschappij nog steeds groepen mensen worden gediscrimineerd op grond van afkomst, religie of welke andere grond dan ook. Verschillende organisaties verspreid over het land organiseren rond 9 november bijeenkomsten. Zie een overzicht van de steden in het menu (in sommige steden is niet ieder jaar een bijeenkomst).

vrijdag, 30 april 2021 14:16

Onderzoeksgroep Kafka

Written by in weblinks
Read 50 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • naam Onderzoeksgroep Kafka
 • image image
 • beschrijving

  Kafka is een antifascistische groep die onderzoeksjournalistiek bedrijft naar extreemrechtse stromingen in Nederland. De resultaten van dit onderzoek publiceren wij op deze website en in bladen. Met onze publicaties willen wij bijdragen aan een goed inzicht in de handel en wandel van rechtsextremisten en hun organisaties. Ons doel is om op deze manier bij te dragen aan de bestrijding van rechtsextremisme. Wij doen dit werk onafhankelijk en ongesubsidieerd.

  Naast ons eigen onderzoek en onze publicaties zijn wij ook een vraagbaak voor journalisten, wetenschappers en anderen die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen. Voor verdere informatie, zie de veelgestelde vragen.

maandag, 17 mei 2021 08:33

OneWorld

Written by in weblinks
Read 31 times
Rate this item
(0 votes)

Additional Info

 • image image
 • beschrijving

  We noemen het zelf journalistiek voor rechtvaardigheid. Wij vinden dat de wereld eerlijker en duurzamer moet én kan. Daarom wetten wij journalistiek in om dichter bij dewe wereld te komen. Dus zijn we uitgesproken over onrecht en ongelijkheid. We geven ruimte aan gemarginaliseerde perspectieven en stemmen, zonder journalistieke basisprincipes overboord te gooien. We leggen de vinger op de were plek, zijn niet bang voor pijnlijke gesprekken en hebben niks met heilige huisjes.

  Maar we zoeken ook altijd naar oplossingen en praktische veranderingen. We verrassen je met nieuwe invalshoeken, dwarsverbanden of ongehoorde perspectieven. Zodat je nieuwe dingen leert en nog bewuster wordt dan je al was – want OneWorld lees je (vaak) bewust. Jij kunt ons ook aan het denken zetten met een frisse blik of een scherp commentaar. Dat maakt ons ook weer bewuster. Vooruitgang bestaat bij de gratie dat niets in beton is gegoten. Daar zijn we rotsvast van overtuigd.

   
Pagina 1 van 2

inloggen / registreren

Na registratie kun je o.a. aan het forum meedoen!

inloggen / registreren

Agenda

Landelijke Jongerenstaking: Klimaatrechtvaardigheid NU!

juni
donderdag
24
do, 24. juni 2021, 14:00 h
Wij, Fridays For Future NL & MBO For Climate, roepen alle scholieren, MBO’ers en andere jongeren op om donderdag 24 juni te staken van school, en naar Den Haag te komen om te vechten voor onze toekomst! Om 14.00 beginnen we bij de Rechtbank in Den Haag waar het Urgendavonnis op 24 juni 2015 i…