Glop magazine maakt linkse informatie en relevant nieuws op internet beter toegankelijk. We proberen een gidsfunctie te zijn voor onze lezers door ze op de hoogte te houden van nieuws- en achtergrondartikelen die relevant zijn voor links Nederland
Uit de nationale en internationale media maken we zo vaak als kan een selectie van relevante artikelen, zowel van commentaren als van nieuwsberichten en achtergrondverhalen. We volgen dagbladen, tijdschriften en blogs, variërend van Socialisme.nu, Konfrontatie, Krapuul, Doorbraak, De Groene, Die Tageszeizung, Joke Kaviaar en tal van aktiegroepen en persoonlijke blogs. We maken een korte inhoudsverwijzing gevolgd door een doorleeslink naar het oorspronkelijke artikel. Ook proberen we een linkgids te maken en een blog met commentaar op het actuele nieuws.

Over glop magazine

Ik heb in mijn leven veel witte gezichtsbepalers in de wereld van kunst en media leren kennen, van wie ik velen min of meer als gelijkgezinden beschouwde. Maar ik zie er steeds meer de rechterkant op glibberen. Ronald Plasterk achterna. De PvdA’er die ik ooit las in de Volkskrant schrijft nu voor de Telegraaf. Als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (2007-2010) bezocht hij zoveel premières en festivals dat men hem de minister van Feesten en Partijen noemde. Altijd even goedgehumeurd. Tot er iets knakte. Tegenwoordig is hij een grimmige, bange man die overal spoken ziet. Ik bedoel: ‘Veruit de grootste bedreiging voor de vrijheid van denken en de vrijheid van meningsuiting is D66.’ Serieus?

lees verder

Reacties mogelijk gemaakt door CComment