Glop magazine maakt linkse informatie en relevant nieuws op internet beter toegankelijk. We proberen een gidsfunctie te zijn voor onze lezers door ze op de hoogte te houden van nieuws- en achtergrondartikelen die relevant zijn voor links Nederland
Uit de nationale en internationale media maken we zo vaak als kan een selectie van relevante artikelen, zowel van commentaren als van nieuwsberichten en achtergrondverhalen. We volgen dagbladen, tijdschriften en blogs, variërend van Socialisme.nu, Konfrontatie, Krapuul, Doorbraak, De Groene, Die Tageszeizung, Joke Kaviaar en tal van aktiegroepen en persoonlijke blogs. We maken een korte inhoudsverwijzing gevolgd door een doorleeslink naar het oorspronkelijke artikel. Ook proberen we een linkgids te maken en een blog met commentaar op het actuele nieuws.

Waarom ik nooit met een protestdemonstratie zal meelopen: er zijn altijd idioten bij die niks anders willen dan slopen. Bij de protesten op Roeterseiland werd er meteen al vandalisme gepleegd op een verdieping van het REC-ABCD-gebouw van de UvA. Werkplekken werden beklad, er werd met verf gegooid. Nadat de actievoerders uit het gebouw verdreven waren, bleek er een ravage in de kantine te zijn aangericht.

Hoe verspeel ik het laatste restje sympathie dat mensen misschien nog voor ons hadden. Hier heeft niemand iets aan, de kinderen in Gaza ook niet. Je geeft je critici de munitie aan op een presenteerblaadje. De politie heeft een reden om extra hard los te gaan. De universiteiten hoeven niet naar jou te luisteren. Je kunt je immers niet gedragen. Er zijn regels om de regels te overtreden.

Ik heb de afgelopen dagen veelvuldig gehoord dat de goedbedoelende, vreedzame actievoerders moeten lijden onder een paar rotte appels. Dat je als organisatie nou eenmaal niet alles onder controle kunt hebben als er zoveel mensen betrokken kunt zijn, maar Extinction Rebellion dan? De actievoerders van die beweging laten zich nooit provoceren en gedragen zich voorbeeldig

Lees verder