Glop magazine maakt linkse informatie en relevant nieuws op internet beter toegankelijk. We proberen een gidsfunctie te zijn voor onze lezers door ze op de hoogte te houden van nieuws- en achtergrondartikelen die relevant zijn voor links Nederland
Uit de nationale en internationale media maken we zo vaak als kan een selectie van relevante artikelen, zowel van commentaren als van nieuwsberichten en achtergrondverhalen. We volgen dagbladen, tijdschriften en blogs, variërend van Socialisme.nu, Konfrontatie, Krapuul, Doorbraak, De Groene, Die Tageszeizung, Joke Kaviaar en tal van aktiegroepen en persoonlijke blogs. We maken een korte inhoudsverwijzing gevolgd door een doorleeslink naar het oorspronkelijke artikel. Ook proberen we een linkgids te maken en een blog met commentaar op het actuele nieuws.

Over glop magazine

Waarom Frans Timmermans zo wordt gehaat en aangevallen: het antwoord

Ik had mijn stukje over de smerigste verkiezingsstrijd uit de Nederlandse geschiedenis nog niet gepost of het fascistoïde geteisem ging al los op Frans Timmermans. Ook Jeroen Pauw toonde zich voor zijn doen extreem emotioneel toen hij donderdagavond hem herhaaldelijk voor leugenaar uitmaakte in de talkshow van Renze. Dat hing samen met Timmermans’ speech voor de Verenigde Naties in juli 2014 over de raketaanval op de MH17. Die toespraak maakte aanvankelijk diepe indruk zoals blijkt uit een analyse van de retorische middelen die Timmermans gebruikte. De internationale media waren onder de indruk. Perfect antwoord oordeelde bijvoorbeeld de Huffington Post.

Daar had Pauw het bij Renze niet over. Wel over een paar zinnetjes in de speech van Timmermans over het mogelijke - let wel: mogelijke – levenseinde van de passagiers. Het gaat om deze passage:

"Since Thursday I've been thinking how horrible the final moments of their lives must have been, when they knew the plane was going down. Did they lock hands with their loved ones, did they hold their children close to their hearts, did they look each other in the eyes, one final time, in a wordless goodbye? We will never know."

Wat zegt Timmermans hier met nadruk? Wij zullen nooit weten hoe die laatste ogenblikken waren. Hij heeft wel geprobeerd zich dat voor te stellen. En wat hij dan te berde brengt is allemaal in de vragende vorm gesteld. De beschuldiging dat Timmermans hier desinformatie verspreidt, is dus vals

Lees verder

telegraafhetze

Reacties mogelijk gemaakt door CComment