Glop magazine maakt linkse informatie en relevant nieuws op internet beter toegankelijk. We proberen een gidsfunctie te zijn voor onze lezers door ze op de hoogte te houden van nieuws- en achtergrondartikelen die relevant zijn voor links Nederland
Uit de nationale en internationale media maken we zo vaak als kan een selectie van relevante artikelen, zowel van commentaren als van nieuwsberichten en achtergrondverhalen. We volgen dagbladen, tijdschriften en blogs, variërend van Socialisme.nu, Konfrontatie, Krapuul, Doorbraak, De Groene, Die Tageszeizung, Joke Kaviaar en tal van aktiegroepen en persoonlijke blogs. We maken een korte inhoudsverwijzing gevolgd door een doorleeslink naar het oorspronkelijke artikel. Ook proberen we een linkgids te maken en een blog met commentaar op het actuele nieuws.

Over glop magazine

De veehouderij kost de Nederlandse samenleving ten minste negen miljard euro per jaar. Dat komt neer op meer dan 500 euro per Nederlander – van zuigeling tot bejaarde – per jaar. Dat blijkt uit een maatschappelijke kosten-batenanalyse van econoom Max van der Sleen. Belastingbetalers draaien op voor het opruimen van de milieuvervuiling en de hogere zorgkosten die het gevolg zijn van de intensieve veehouderij.

Lees verder

Reacties mogelijk gemaakt door CComment