Glop magazine maakt linkse informatie en relevant nieuws op internet beter toegankelijk. We proberen een gidsfunctie te zijn voor onze lezers door ze op de hoogte te houden van nieuws- en achtergrondartikelen die relevant zijn voor links Nederland
Uit de nationale en internationale media maken we zo vaak als kan een selectie van relevante artikelen, zowel van commentaren als van nieuwsberichten en achtergrondverhalen. We volgen dagbladen, tijdschriften en blogs, variërend van Socialisme.nu, Konfrontatie, Krapuul, Doorbraak, De Groene, Die Tageszeizung, Joke Kaviaar en tal van aktiegroepen en persoonlijke blogs. We maken een korte inhoudsverwijzing gevolgd door een doorleeslink naar het oorspronkelijke artikel. Ook proberen we een linkgids te maken en een blog met commentaar op het actuele nieuws.

Over glop magazine

‘Groetjes uit het Land van Wierd Duk’, tweette ik als commentaar op een filmpje van een Nederlandse toerist die op Mallorca op het hoofd van een slapende man poepte. Alle Duk-rukkers boos, natuurlijk. want ik gaf Duk de schuld, ik was geobsedeerd door Duk en moest psychiatrische hulp zoeken, die poepende aap kwam uit het land van Frontaal Naakt of nee, uit dat van mijn vriendin Hassnae Bouazza.

Ik geef Duk natuurlijk niet de schuld van het wangedrag van Nederlandse toeristen, en de meeste mensen begrijpen wel dat ik een ironische kwinkslag maakte door het er bij de inwoners van het Land van Wierd Duk, de naam van Duks podcast, in te wrijven dat het roomblanke Nederlanders zijn, die zich steeds extremer misdragen in het buitenland. Vorig jaar schopte een groepje vertegenwoordigers van Neerlands Trots een man dood, ook op Mallorca, en in de Belgische kustplaats Knokke krijgen de plaatselijke wetshandhavers versterking van de Nederlandse politie omdat de Nederlandse jeugd de boel dáár terroriseert.

Lees verder

Reacties mogelijk gemaakt door CComment