Glop magazine maakt linkse informatie en relevant nieuws op internet beter toegankelijk. We proberen een gidsfunctie te zijn voor onze lezers door ze op de hoogte te houden van nieuws- en achtergrondartikelen die relevant zijn voor links Nederland
Uit de nationale en internationale media maken we zo vaak als kan een selectie van relevante artikelen, zowel van commentaren als van nieuwsberichten en achtergrondverhalen. We volgen dagbladen, tijdschriften en blogs, variërend van Socialisme.nu, Konfrontatie, Krapuul, Doorbraak, De Groene, Die Tageszeizung, Joke Kaviaar en tal van aktiegroepen en persoonlijke blogs. We maken een korte inhoudsverwijzing gevolgd door een doorleeslink naar het oorspronkelijke artikel. Ook proberen we een linkgids te maken en een blog met commentaar op het actuele nieuws.

Over glop magazine

Bij de laatste verkiezingen werd de BoerBurgerBeweging de grootste partij. Het ziet ernaar uit dat zij voor langere tijd een machtsfactor in Den Haag zal worden. Het is daarom van belang om eens goed te kijken naar het karakter van de partij.

BBB heeft een vrij lange voorgeschiedenis. Caroline van der Plas ging na de middelbare school aan de slag in de lokale journalistiek, maar stapte snel over naar de agrosector. Ze schreef voor branche- en vakbladen – onder meer voor de vleessector – en werkte als communicatiemedewerker bij LTO en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. In die laatste functie begon ze naar nieuwe manieren te zoeken om de belangen van de grote agribedrijven over het voetlicht te krijgen. Uit onvrede over ‘desinformatie’ van milieu- en dierenrechtenorganisaties zou ze op eigen kracht de BoerBurgerTweets zijn begonnen. Maar op zijn allerminst lag dat initiatief in het verlengde van haar werk als communicatiemedewerker in de vleessector.

Lees verder

Reacties mogelijk gemaakt door CComment