Glop magazine maakt linkse informatie en relevant nieuws op internet beter toegankelijk. We proberen een gidsfunctie te zijn voor onze lezers door ze op de hoogte te houden van nieuws- en achtergrondartikelen die relevant zijn voor links Nederland
Uit de nationale en internationale media maken we zo vaak als kan een selectie van relevante artikelen, zowel van commentaren als van nieuwsberichten en achtergrondverhalen. We volgen dagbladen, tijdschriften en blogs, variërend van Socialisme.nu, Konfrontatie, Krapuul, Doorbraak, De Groene, Die Tageszeizung, Joke Kaviaar en tal van aktiegroepen en persoonlijke blogs. We maken een korte inhoudsverwijzing gevolgd door een doorleeslink naar het oorspronkelijke artikel. Ook proberen we een linkgids te maken en een blog met commentaar op het actuele nieuws.

Over glop magazine

Tijdens alle hectiek van de KEI-week is het fijn om even tot rust te komen in een prikkelarme omgeving. Daarom heeft de organisatie voor de komende editie prikkelvrije ruimtes opgezet. Daar is Caroline van der Plas mee aan de haal gegaan.

RTV Noord meld t gister dat de KEI-week prikkelarme ruimtes opzet. Daar heeft Sara van de KEI-organisatie een goede uitleg voor: „Van mensen bij de EHBO in de KEI-week vorig jaar hoorden we dat er best wat mensen bij hen kwamen om even te rusten. Andere studenten kwamen er als ze bijvoorbeeld overstuur waren, dan hadden ze iemand om te luisteren.

Caroline vindt het sneeuwvlokjes

Mooi dat zoiets kan bij de EHBO, maar daar zijn de hulpverleners eigenlijk niet voor bedoeld. Mede daarom creëert het bestuur dit jaar een aantal prikkelarme locaties. Sara: „De week biedt natuurlijk heel veel prikkels. Een nieuwe stad, misschien wel voor het eerst weg van je ouders, nieuwe mensen - er gebeurt zoveel in zo’n week. Daarom hebben we dit jaar prikkelarme ruimtes.”

Niks mis mee, zou je verwachten. Maar daar denkt Caroline van der Plas, de politieke voorganger van het boerengrootbedrijf, anders over. Op X tikt ze bij het bericht van RTVNoord: „De huidige jeugd zijn geen sneeuwvlokjes. Ze worden sneeuwvlokjes gemaakt. Door onze generatie.” Dat allemaal vanwege een paar prikkelarme omgevingen, die best nuttig kunnen zijn. Daarbij komt: de KEI-week wordt georganiseerd door studenten. Daar komt geen boomer bij kijken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment