Glop magazine maakt linkse informatie en relevant nieuws op internet beter toegankelijk. We proberen een gidsfunctie te zijn voor onze lezers door ze op de hoogte te houden van nieuws- en achtergrondartikelen die relevant zijn voor links Nederland
Uit de nationale en internationale media maken we zo vaak als kan een selectie van relevante artikelen, zowel van commentaren als van nieuwsberichten en achtergrondverhalen. We volgen dagbladen, tijdschriften en blogs, variërend van Socialisme.nu, Konfrontatie, Krapuul, Doorbraak, De Groene, Die Tageszeizung, Joke Kaviaar en tal van aktiegroepen en persoonlijke blogs. We maken een korte inhoudsverwijzing gevolgd door een doorleeslink naar het oorspronkelijke artikel. Ook proberen we een linkgids te maken en een blog met commentaar op het actuele nieuws.

Over glop magazine

Fast fashion: berg onverkochte kleding zichtbaar vanuit de ruimte

Een kledingberg in de Atacama-woestijn in Chili is inmiddels zo groot dat hij zichtbaar is vanuit de ruimte, meldt Business Insider. Het gaat om kledingstukken die nooit zijn verkocht in winkels in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Onverkochte fast fashion wordt verscheept naar Chili, waar een flink wordt verhandeld. Wat overblijft, wordt gedumpt in de woestijn. Een verslaggever van het Franse persbureau AFP die er twee jaar geleden ging kijken, trof onder meer kersttruien en skischoenen aan. Het kan tweehonderd jaar duren voordat de kledingstukken vergaan.

Volgens een VN-rapport uit 2019 is de wereldwijde kledingproductie tussen 2000 en 2014 verdubbeld. De productie gaat gepaard met flinke (water)vervuiling en de uitstoot van broeikasgassen.

Lees verder

Reacties mogelijk gemaakt door CComment